clownsperspectief bij FED

Een (lach)spiegel door Clownsperspectief

Toen ons een paar weken geleden gevraagd werd of twee clowns onze vergadering mochten bijwonen, krabde ik mezelf even achter mijn oren. Uiteindelijk overtroffen de clowns alle verwachtingen. Ze hielden ons in een kort improvisatiestuk met veel humor een spiegel voor. Een aanrader voor iedereen die open staat voor een nieuwe kijk op hun eigen handelen!

Iedere twee weken komen we met ons Fontys Educational Designers team samen om elkaar op de hoogte te brengen van de ontwikkelingen binnen en buiten onze projecten. Dit noemen we onze ‘Amazing FED day’, afgekort AF. Deze keer woonden twee heren van Clownsperpectief onze AF bij.

Thomas en Martijn hebben zich laten inspireren door ‘clowninterventie’ dat in Frankrijk tot enkele jaren geleden erg gebruikelijk was. Zij zouden ons gedurende de bijeenkomst observeren, zodat ze daarna in een voorstelling van ongeveer 10 minuten een impressie van onze middag terug konden geven.

Anderhalf uur lang hebben ze stilletjes geobserveerd en in hun schriftjes geschreven. Daarna verlieten ze de ruimte vijf minuutjes, zodat ze zich konden voorbereiden voor de voorstelling. In 10 minuten brachten ze ons aan het lachen met een voorstelling waarin we onze werkwijze, onszelf én onze collega’s in herkenden. Het was erg knap hoe ze onze cultuur, karakters en de vergaderonderwerpen hebben (samen)gevat in een kort improvisatiespel.

Ik heb getwijfeld om de video aan dit artikel toe te voegen, omdat ik denk dat de grappen niet overkomen. Een typisch gevalletje ‘je had erbij moeten zijn’. Toch wil ik je de video niet ontnemen. Let bij het kijken niet alleen op de grappen, maar vooral op de reactie die de clowns losmaken bij het publiek.

Sta jij open voor een nieuwe kijk op jouw vergadering, conferentie, klusdag, lezing of andere bijeenkomst? Bezoek dan naar de website van clownsperspectief voor de mogelijkheden!

 

1 thought on “Een (lach)spiegel door Clownsperspectief

  1. Wat een gave manier om je vergadering te relativeren en met lach af te sluiten…..

    @ Jochem…..misschien kunnen we ze een keer vragen bij onze modulesessies!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *