Fontys breed ervaring opdoen met online begeleiding!?

Update: Helaas is de mogelijkheid om je voor deze lichting in te schrijven verlopen. Heb je alsnog interesse om een training te volgen?  Neem dan contact op met Timo Wesenaar, zodat we kunnen kijken wat er te regelen valt!

In de permanente zoektocht naar innovaties met de potentie om de onderwijskwaliteit te verbeteren is Fontys Educational Designers (FED) al een aantal keren in aanraking gekomen met tools die online begeleiding ondersteunen.

In het hoger onderwijs in Nederland wordt voorzichtig geëxperimenteerd en wij willen ook binnen Fontys met meerdere collega’s dit experiment aangaan.

Fontys Educational Designers

In de onderwijsvernieuwingsprojecten die we als FED ondersteunen brengen we met succes expertise en ervaringen in op het gebied van gepersonaliseerd en geflexibiliseerd onderwijs. Daarnaast hebben we inmiddels verschillende talent-coachingstrajecten verzorgd. We zien meerdere kansen om online begeleiding toe te passen in het onderwijs als duurzame vernieuwing. We zijn inmiddels gestart om zelf ervaring op te doen met online begeleiding binnen ons FED-team en in de FED-minor Embrace Technology, Entrepreneurship and Creativity. Zodat we ervaringen en expertise snel breder kunnen delen binnen Fontys.

Fontys Focus2020

Groei door aandacht en uitdaging kan onder meer vertaald worden naar intensieve begeleiding in de vorm van persoonlijke coaching en individuele talentontwikkeling. Dit zijn twee thema’s waarbij de ontwikkeling van studenten gebaat is bij regelmatig contact en ontwikkeling in kleine stappen. In deze context lijkt het gebruik van eCoaching zeer effectief.

Fontys breed zijn er vast meer contexten waar eCoaching een zinvolle aanvulling zou kunnen zijn?

Basistraining

De ervaringen met eCoachPro in, onder meer, het bedrijfsleven, hebben laten zien dat de overgang van face-to-face coachen naar online coaching niet alleen een kwestie is van inrichten van een technologische context maar dat ook het coachings-proces veranderd en dat de eCoach (docent in ons geval) vaardigheden nodig heeft die als face-to-face niet of minder zijn aangeleerd/toegepast.

In samenwerking met eCoachPro organiseert FED een basistraining waarmee professionele begeleiders in het onderwijs een stevige introductie krijgen in de wereld van online coaching.

Inhoudelijke informatie over deze training vind je hier (inhoud van de masterclass)

Praktisch

Vanwege de samenwerking tussen FED en eCoachPro kunnen de kosten voor de Incompany Masterclass E-coaching beperkt blijven tot €750,– euro per persoon. Inclusief handboek en studiemateriaal a € 35,50

Omdat de training online wordt aangeboden kun je deze op vanuit je eigen onderwijslocatie volgen.

Aanmelden: kan per mail: timo.wesenaar@fontys.nl

Er is plaats voor 12 deelnemers.

Denk voor aanmelden aan het regelen van de betaling met je leidinggevende. Het persoonlijke professionaliseringsbudget kan hierbij uitkomst bieden.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *