Fontys Educational Theatre: zet het onderwijs in de spotlights!

Spelen, experimenteren en improviseren in het theater, overgoten met een grote dosis plezier. Even je brein op een ander spoor zetten en tegelijkertijd je lef en durf voor een groep vergroten. Spreekt dit je aan? Dan zoek ik jou voor het Fontys Educational Theatre (FET)!

Binnen Fontys Educational Designers (FED) is playful learning een thema. Met een groep van ongeveer 10 mensen wil ik een theatergroep oprichten waarin we ons met elkaar ontwikkelen in improvisatietheater (denk aan theatersport, terugspeeltheater, de Lama’s, de Alpaca’s, De Vloer Op). Kern van improvisatie is in het hier en nu zijn, accepteren wat zich aandient, op elkaar bouwen, fouten durven maken, in het diepe durven springen en samenwerken. Allemaal vaardigheden die in het onderwijs (en de hele wereld!) van grote waarde zijn.

Tijdens trainingsmomenten krijg je een hoop positieve energie en ontwikkel je je improvisatievermogen.

Uiteindelijk gaan we optreden tijdens bijvoorbeeld symposia, studiedagen of ontwerpsessies om docenten, studenten en anderen te inspireren rondom thema’s in het onderwijs. We spelen dan bijvoorbeeld geïmproviseerde scenes, gebaseerd op de input uit je publiek.

Behalve spelen met elkaar, gaan we ook experimenteren met deze theatertechnieken in het onderwijs om dit veel dynamischer te maken. Én je wordt ambassadeur om zoveel mogelijk collega’s te inspireren.

Jouw investering is de tijd die je erin stopt: eens in de drie weken één avond trainen in Eindhoven, 4 tot 6 keer per jaar een dagdeel in het weekend trainen én incidenteel speel je tijdens optredens. De bedoeling is om te bewerkstelligen dat de kosten zoveel mogelijk met sociaal kapitaal worden gedekt.

Zowel ervaren podiumbeesten als beginners zijn welkom; zowel docenten, studenten en andere medewerkers kunnen meedoen!

Heb je zin om op deze manier in de schijnwerpers te staan? Mail dan naar: a.vanravesteijn@fontys.nl

Annemieke van Ravesteijn

 

1 thought on “Fontys Educational Theatre: zet het onderwijs in de spotlights!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *