Fontys Educational Designers - Kennis delen

De kracht van kennis zit in het delen, niet in het verzamelen

Dagelijks worden er in onderwijsland hele mooie projecten opgezet, uitgevoerd en afgerond. Nieuwe manieren om studenten iets te leren, andere visies om docenten te ontwikkelen of vernieuwende initiatieven om onderwijs ondersteunend personeel meer te betrekken bij processen. Goede ideeën die niet buiten de muren van een school of instituut komen omdat het niet gedeeld wordt.

Vernieuwing in het onderwijs is dringend nodig, daarom is Fontys Educational Desginers ontstaan. We groeien snel en de aanvragen voor samenwerkingen blijven binnen stromen. Toch zijn we van mening dat we onze beweging nóg krachtiger kunnen maken. Dat doen we door te delen wat we mee maken, welke fouten we maken (fouten maken moet!) en nog veel meer. Hiervoor gebruiken we verschillende sociale kanalen, ieder met een eigen doel.

Onze kanalen

Op Twitter zijn veel onderwijsprofessionals te vinden. Het is een eenvoudige manier om vluchtige berichten te delen en in contact te komen met onze volgers. We delen regelmatig wat we doen en waar we ons bevinden. Het is het kanaal waarop je goed kunt zien hoe we als FED in beweging zijn door de hele organisatie heen. Ook is Twitter een fijn platform om oproepjes op te plaatsen.
Klik hier om ons te volgen op Twitter

Deze blog is gestart vanuit de behoefte om kennis deelbaar te maken. Hier plaatsen wij artikelen die uitgebreider zijn dan een klein Twitter berichtje. We zijn nog niet zo lang geleden begonnen, maar deze website zal langzaam uitgroeien tot onze kennisbank.

Het YouTube kanaal gebruiken we om te vloggen. Eén beeld zegt meer dan duizend woorden. Een filmpje nog veel meer. Kijk mee naar wat we doen, wat we meemaken en leren.
Klik hier voor ons YouTube kanaal

Wondermoments is de nieuwsbrief die wij periodiek verzenden. Het is een verzameling van mooie initiatieven die te maken hebben met onderwijs en onderwijsvernieuwing. Klik hier om je in te schrijven voor Wondermoments

 

Het verschil tussen kennis en goud is dat kennis MEER wordt wanneer je het deelt
Klik om te Tweeten

Om af te ronden

Wij delen onze kennis, ervaringen en ontwikkelingen om te laten zien hoe wij onderwijsvernieuwing in de praktijk brengen. Wij zijn geholpen wanneer jij onze kennis in de praktijk brengt en de kennis weer verder deelt. Dus lees deze blog, bekijk onze YouTube filmpjes en volg ons op Twitter. En vergeet niet te delen!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *