Masterclass: Online Begeleiding voor onderwijsprofessionals

Online begeleiding biedt kansen!
Fontys is voortdurend op zoek naar manieren om het onderwijs te vernieuwen. Inmiddels is ook online begeleiding ontdekt als middel om onderwijs te flexibiliseren en te personaliseren. Net zoals andere hogescholen in Nederland doet Fontys inmiddels al de eerste ervaringen op met online begeleiding. Hierdoor kan de student intensiever en effectiever begeleid worden, met bijvoorbeeld persoonlijke coaching of individuele talentontwikkeling. Online begeleiding biedt kansen en kan op veel plekken in het onderwijs een zinvolle aanvulling zijn. Daarom organiseert Fontys Educational Designers (FED) i.s.m. eCollegePro, expert op het gebied van online studentbegeleiding, een Masterclass Online Begeleiding voor Onderwijsprofessionals. Met deze training krijgen onderwijs-professionals een stevige basis in de wereld van online coaching.

De Masterclass
De Masterclass Online Begeleiding voor Onderwijsprofessionals wordt gegeven door een online trainer van eCollegePro en bestaat uit vier online modules verdeeld over zes weken. Aan de hand van het handboek ‘E-coaching, direct aan de slag met Het Nieuwe Coachen’ (Ribbers & Waringa) leidt de trainer de deelnemers langs theoretische achtergrond, eigen ervaringen en casuïstiek. Ook gaan de deelnemers direct aan de slag met het oefenen van de eigen online begeleidings-vaardigheden en het toepassen van de eCP-methode.

Tussen de tweede en de derde module vindt een proeftraject plaats waarbij de deelnemers daadwerkelijk aan de slag gaan met een proefstudent. Er wordt online geoefend met een realistische praktijk-situatie met serieuze casuïstiek. Hierdoor ontwikkelen deelnemers de benodigde communicatie- en cognitieve vaardigheden voor online begeleiding. Nadat deelnemers de Masterclass hebben doorlopen kunnen zij zich laten certificeren als Certified eCoach Level 1 (optioneel). Het volgen van deze masterclass kan online vanaf de eigen werkplek.
De eerste trainingsgroep heeft in 2017 plaatsgevonden en zat direct vol. Daarom wordt deze Masterclass speciaal voor Fontys in 2018 nog tweemaal aangebonden. Inschrijven voor de edities van 2018 kan vanaf vandaag. In het kader van deze mooie samenwerking bieden we de Masterclass nu aan voor de prijs van €735,- in plaats van €995,- inclusief het handboek.

Ben je geïnteresseerd?
Speciaal voor geïnteresseerde onderwijsprofessionals van Fontys Hogescholen organiseren we in het voorjaar van 2018 twee groepen Masterclasses. Ben je geen medewerker van Fontys en heb je wel interesse, vul dan toch het formulier in dan nemen wij persoonlijk contact met je op. Voor Fontys zijn de volgende data gepland:

Groep 1:

  • donderdag 1 en 8 februari van 13.00 tot 16.00
  • donderdag 15 en 22 maart van 13.00 tot 16.00

Groep 2:

  • maandag 19 en 26 februari van 09.30 tot 12.30
  • maandag 26 maart en maandag 9 april van 09.30 tot 12.30

Heb je interesse en wil je graag een plekje reserveren bij één van deze twee groepen? Vul dan het onderstaande formulier in. Dan nemen we snel contact met je op!

[contact-form-7 404 "Not Found"]