Onderwijs dat je raakt!

Onderwijs dat je raakt!

“Gaaf dat we nu eindelijk mogen meedenken over ons eigen onderwijs!” (Bart, Fontysstudent)Onderwijs dat nog beter aansluit bij de student en het werkveld, een dynamische verbinding tussen onderwijsmakers en onderwijsgebruikers en een creatieve mindset voor iedereen die betrokken is bij het ontwerpen en innoveren van onderwijs. Dat is wat we willen bereiken met Fontys Educational Designers (FED) want we gunnen iedereen onderwijs dat je raakt!

 

Wat doen we?

Ook in het komende studiejaar zorgen we weer samen met jou tijdens dynamische onderwijsontwerpsessies voor een concreet resultaat. De sessies zijn energiek, outside the box, positief en creatief. Op deze manier brengen we ieders ideeën, inzichten en ervaringen bij elkaar. De sessies stemmen we af op jouw wensen en de context van jouw onderwijs. Docenten, studenten, mensen uit het werkveld en ieder ander die betrokken is bij het onderwijs ontwerpen samen op basis van gelijkwaardigheid.

 

Design thinking

Leidraad voor onze sessies is het proces van design thinking, waarbij je als multidisciplinair team onderwijs (her)ontwerpt waarbij de student en het werkveld centraal staan en meedoen. Het proces van design thinking zorgt ervoor dat je met een open nieuwsgierige blik in mogelijkheden denkt en op die manier betekenisvol onderwijs creëert. Het doel van FED is dat uiteindelijk elke docent vanuit deze ontwerpmindset onderwijs geeft en maakt.

 

Wat hebben we gedaan?

Het laatste half jaar hebben we onszelf als Fontys Educational Designers herontworpen, waardoor we nu met een nieuw team vol energie het nieuwe studiejaar starten. Afgelopen maanden hebben we sessies verzorgd bij bijvoorbeeld Commerciele Economie, Juridische Hogeschool, Master Frans, het projectteam studiedag OOPR4 en het Commanderijcollege.  Ook verzorgden we kennismakingssessies voor onder andere nieuwe Fontys medewerkers. Daarnaast start op dit moment nieuw ontworpen onderwijs, zoals bijvoorbeeld een onderdeel van de opleiding Fiscaal Recht en Economie, brede Commerciele Economie in Tilburg en de herontwikkelde minor Interprofessioneel samenwerken van de paramedische hogeschool .

Als de studenten daadwerkelijk geraakt worden door dit nieuwe onderwijs, kan iedereen trots zijn op dit resultaat!

 

 

Wil jij ook geraakt worden?

Wil jij samen met ons onderwijs ontwerpen?  Wil je meer weten over wat wij voor jou kunnen betekenen? Of wil je op een andere manier bij FED betrokken zijn? Neem dan contact op met een van ons!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *