Ontwikkelen door jezelf te zijn

De minor Embrace Technology, Entrepreneurship and Creativity is afgerond. De future solutions (ontwikkeld in de laatste 11 weken) van de verschillende studentgroepen zijn donderdag 6 juli gepresenteerd aan een Dragons Den die volledig bestond uit mensen uit het bedrijfsleven. De spanning was van de gezichten af te lezen en de studenten werden doorzeefd met vragen op de thema’s design, duurzaamheid, realiseerbaarheid en de waarde-propositie van hun opgeleverde concept.

Echter werd de werkelijke impact van het 20 weken durende programma zichtbaar op 7 juli. Nadat de studenten gezamenlijk de fysieke leeromgeving hadden opgeruimd, ontstonden de echte kippenvelmomenten. De persoonlijke ontwikkeling werden aan elkaar toegelicht, de gekozen vormen verraadden lef en zelfvertrouwen. Verhalenvertellens, visual notes en zelfgecomponeerde muziek kwamen ter tafel; ‘menselijke’ inzichten werden gedeeld. Drie uur lang waren studenten en docenten allemaal lerende mensen.

Lokale uitdaging

‘De Lichtstad’ was de opmaat naar wereldwijde uitdagingen. Onder leiding van Light Engineer Philip Ross werden wachtkamers, bejaardentehuizen, Starbucks en andere fysieke sociale plekken een context waarin en waarvoor studenten een oplossing creëerden.

Denk groter

De laatste 11 weken kregen studenten de vrijheid vanuit hun persoonlijke waarden en dromen een product te ontwerpen om de wereld te verbeteren. Tijdens het ontwerpproces stonden studenten direct en constant met hun gebruikers in contact om te testen. Dit heeft geleid tot hele bijzondere en impactvolle leerervaringen, die vervolgens in een individuele coaching werden gerelateerd aan persoonlijke leeruitkomsten.

De door de studenten gedefinieerde global challenges hadden raakvlakken met dementie, afvalscheiding, voedselverspilling, planningsproblemen, sociaal contact in het openbaar vervoer, reduceren van stress en lerenden met elkaar in contact laten komen. Zowel het Objexlab als het Explore lab zijn meerdere keren gebruikt en daarnaast heeft een groep ook gesprekken gevoerd met de marketing afdeling van Starbucks. Twee stoere jongens woonden zelfs een ‘geiten yoga sessie’ met lady Aida bij om momenten zonder stress te kunnen ervaren.

In de verschillende mix and match momenten hebben studenten de kracht van het verschil leren ervaren en benutten. De meerwaarde van de verschillende achtergronden qua opleiding en de verschillen in karakters als mens is iets wat ze constant hebben benoemd als zeer positief. Het bewust kennen van talenten en bijbehorende schaduwkanten heeft een ontwikkeling in gang gebracht die ze de rest van hun leven kunnen gebruiken. Een mooie bijkomstigheid is dat alle studenten met hun opbouwende feedback hebben bijgedragen aan het verbeteren van het minorprogramma voor de volgende uitvoering.

Hieronder enkele mooie reacties van studenten:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *