Training: Talentvol in je werk

Aanleiding

Binnen de ambities van Fontys voor de komende jaren neemt aandacht voor talentontwikkeling een prominentie positie in. Naast aandacht voor talentontwikkeling van onze studenten is hierbij ook de medewerker van groot belang. Sterker nog zonder aandacht voor talentontwikkeling van jezelf als medewerker is het extra lastig om deze ruimte en uitdaging aan je student te bieden.

De afgelopen twee jaar hebben we vanuit FED voor meerdere collega’s een ontwikkeltraject verzorgd waarin werd geleerd om nog talentvoller in je werk te kunnen staan.

Ook jij kunt de stap zetten naar jouw talentontwikkeling en daarmee de waarde, die je dagelijks hebt, voor anderen vergroten. Zowel in je werk als privé.

Wat zien wij als talent?

Wat ons betreft gaat talent over dat waarin je uniek bent. Dat waarin ieder mens bijzonder is. En juist in een wereld met vele kansen, maar ook complexe problemen hebben we vooral ook unieke mensen nodig. We kunnen de problemen en uitdagingen beter aan als we meer gebruik maken van de diversiteit en bijzonderheid van iedereen.

Trainingstraject

In een groepsgewijs trainingstraject, intensief en ook persoonlijk, kan ik je ondersteunen in het herkennen, erkennen en benutten van je talent. Op dusdanige wijze dat je steeds vaker in je dagelijkse werk de kracht van je talent gaat herkennen en gebruiken. En omdat onze oude patronen vaak hardnekkig zijn besteden we tevens aandacht aan het verduurzamen van het talentwerk. Dit doen we bijvoorbeeld door te onderzoeken hoe we met onze eigen “schaduw” kanten willen omgaan. We zijn tenslotte niet perfect, al zijn we goed zoals we zijn.

Bekijk hier aanvullende informatie over onze talentvisie

Interesse?

Bij de overweging om je aan te melden voor de training is de volgende praktische informatie handig.

 • De training kent 5 groepsbijeenkomsten van 3 uur, aangevuld met online coaching.
 • Tussen de bijeenkomsten door werk je aan diverse huiswerkopdrachten.
 • De training is intensief waardoor het volgen van alle bijeenkomsten van belang is.
 • De investering is € 750,– per deelnemer, wat in veel gevallen in overleg met je leidinggevende uit je professionaliseringsbudget betaald kan worden.
 • Bijeenkomsten, huiswerk en online-coaching vragen een tijdsinvestering van 40 uur.

Planning

Er zijn drie trainingsgroepen:

 • een groep in Eindhoven voor onderwijzend personeel
  op maandagochtend 09:00 – 12:00 op 26 februari, 19 maart, 16 april, 14 mei en 11 juni
 • een groep in Tilburg voor onderwijzend personeel
  op maandagmiddag 13:30 – 16:30 op 5 februari, 5 maart, 26 maart, 23 april en 28 mei
 • een groep in Eindhoven voor onderwijs ondersteunend personeel
  op maandagochtend 9:00 – 12:00 op 19 februari, 12 maart, 9 april, 7 mei en 4 juni

Een korte (telefonische) intake maakt onderdeel uit van het traject. De trainingen gaan van start bij een minimum van 6 deelnemers.

Voor aanmelden en voor aanvullende informatie graag mailen naar timo.wesenaar@fontys.nl