Wonder Moments tijdens de Innovation challenge

Studenten Niel, Indy, David, Tim en Anthony zijn in november samen met FED de Innovation Challenge aangegaan om 20.000 euro van SURF te winnen voor een innovatief idee voor een onderwijslab. De energie en creatieve ideeën spatten er vanaf. Helaas heeft het niet mogen leiden tot het winnen van de prijs, maar toch heeft het voor de studenten veel opgeleverd. Het vertrouwen en de inspiratie die ze tijdens de challenge hebben opgedaan is onbetaalbaar geweest.

 

Reactie van Anthony Hendrix, student Toegepaste Psychologie:

Ons idee voor de SURF innovation challenge ging in essentie over co-creatie en het ontwikkelen van studenten tot een T-shaped professional, hoewel we het concept niet zullen gaan ontwikkelen heb ik dit uitgangspunt tijdens de challenge zelf wel in werking gezien, en ervaren. Dit bleek voor mij een dermate fijne manier om te werken dat ik in mijn major eenzelfde element ben gaan zoeken. In een persoonlijk project, gericht op exposure therapie voor een mixed reality apparaat, heb ik mezelf uitgedaagd door programmeren en 3D modelling toe te passen. De omgeving van mijn minor stelde me in staat om de nodige contacten hiervoor te benutten. Zo heb ik heb ontdekt dat ik mijn passie niet zal vinden in enkel psychologie, en ben ik opzoek naar wat het wel is. ​

 

Reactie van Indy van Loon, student Orthopedische Technologie:

Wat ik vooral heb gemerkt na afloop van de Innovation Challange is dat ik er graag over sprak met medestudenten van mijn eigen opleiding. Dit inspireerde een aantal van hen en zodoende zijn er nu twee studenten Orthopedische Technologie gestart met een project in samenwerking met de Vereniging van Scoliosepatiënten. Voor mij is het heel leuk om te zien dat ik met mijn eigen verhalen en enthousiasme anderen kan inspireren om ook eens iets buiten hun standaard onderwijs te doen en te zien hoeveel voldoening je daaruit kan halen.

De volgende quote geeft dit goed weer:

“Door mijn eigen wondermoments te delen met anderen, inspireer ik hen om ook deel te nemen aan een project buiten het curriculum en zo hun eigen wondermoments te creëren.”

 

Zie onderstaande link voor een impressie en de ervaringen tijdens de innovation challenge

https://www.youtube.com/watch?v=_41_FrByKIw

 

Wil je ook samen met studenten van verschillende disciplines werken aan innovatie en voelen hoeveel inspiratie, energie en een dieper gevoel van leren dit met zich meebrengt?! Neem dan contact met ons op

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *